Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi

Telefon : 0266 221 79 13
Belgegeçer : 0266 221 44 10
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://tczbgsl.meb.k12.tr
Adres : Paşa Alanı Mh. Tarihçi Cemal Kutay Cd. T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi No. 1/1 İç Kapı No. 1 Karesi/BALIKESİR
VİZYON : Alanında başarının adresi olmak...
MİSYON : Atatürk ilke ve devrimlerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliği´ne bağlılık. Resim ve müzik alanındaki yetenekli öğrencileri gerekli bilgi ve becerilerle donatıp hayata ve üst öğrenim kurumlarına hazırlamak. Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazandırmak. Olaylara çok yönlü, nesnel ve tarafsız bakabilmelerini sağlamak. Sanat eğitimi ile soyut duygu ve düşüncelerini somuta dönüştürebilmelerini ve var olmayan yeni biçimler, yeni ilişkiler ortaya çıkarabilmelerini sağlamak. Okulumuzun sanat ve kültür merkezi durumuna gelmesini sağlamak, bu alanda çok yönlü hizmet vererek ilimizin sanatsal gelişimini yükseltmek. Çağın değişen ve gelişen gereksinimlerine cevap verebilecek beceriler kazandırmak Liderlik özelliklerinin yanında işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak Milli ve Manevi değerlerimizi yaşatarak geleceğe aktarmak; için varız.
BAŞARILAR :

Öğretmen :45
Öğrenci :224
Derslik :8
Atölye-İşlik :7
Çok Amaçlı Salon :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :10
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :25000
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : 09:00 - 16:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis :
Ulaşım : Toplu taşıma merkezinden minibüs ve otobüs
Yerleşim Yeri : Karesi İlçesi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine 6 km.
Kontenjan Bilgileri : 60
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : BENGİ, Çemberimde Gül Oya, Renkler Birlikte Güzel, Haftanın Sözü, Ayın Değeri, Aydınlık Gelecek Gençlerle Gelecek, BİGEP (Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi)
Diğer Hususlar : Okulumuzda 102 kişilik kız pansiyonu bulunmaktadır. Erkek öğrencilerimiz ise 300 metre yakında bulunan Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda barınmaktadır.
Yazdır :